Au Pair Select | Engels

Gastgezin

Stappenplan

Middels dit plan hopen wij u op een overzichtelijke manier te kunnen vertellen wat u moet ondernemen om een au pair in huis te krijgen. Wanneer u wilt weten wat de au pair moet doen voor zij bij u in huis kan komen, moet u het stappenplan van de au pair bekijken.

 1. Contact opnemen met Au Pair Select

  Wanneer u ons een mailtje stuurt nemen wij contact met u op. Dit contact biedt u totaal geen verplichtingen. Het kan ook geheel informatief blijven. U kan ons natuurlijk ook bellen op nummer: 06 54357524.

 2. Introductiegesprek

  Tijdens het eerste contact zullen wij u vragen of u de procedure wilt inzetten. Wanneer u daar klaar voor bent zullen wij samen een afspraak maken voor een introductiegesprek. Dit gesprek maakt het voor ons Wanneer u na het eerste contact besluit om U zult begrijpen dat wij er naar streven de juiste au pair voor u te vinden. Met een huisbezoek is dit streven iets makkelijker te realiseren. Wij controleren tijdens dit bezoek of u volgens de Nederlandse staat voldoet aan de eisen die gesteld worden om een au pair in huis te kunnen nemen. Vervolgens nemen wij een vragenlijst af, zodat wij iets meer zicht krijgen op uw gezinssituatie. Tot slot worden onze algemene voorwaarden besproken, waarna u kunt besluiten om ons een zoekopdracht te geven.

  Let op: Alleen voor een eerste plaatsing van een au pair is een introductiegesprek verplicht. Voor een volgende bemiddelingsaanvraag volstaat een telefoontje.

 3. Dossier maken

  Wij zullen u vragen een klein dossier te maken van uw gezin. Dit dossier bestaat uit:

  • ongeveer zes duidelijke foto's van uw gezin
  • introductieformulier waarin u het gezin voorstelt
  • weekindeling waarin u aangeeft wat u van de au pair verwacht

 4. Contact maken met de au pair

  Na een paar weken ontvangt u van ons twee au pairdossiers. Hieruit maakt u een keuze. Natuurlijk kan het zijn dat beide dossiers u niet aanstaan, in dat geval kan u kosteloos een tweede paar au pairdossiers aanvragen. Bij een derde aanvraag zal er extra kosten in rekening gebracht worden. Nadat u een keuze gemaakt heeft ontvangt u de contactgegevens van de au pair en kunt u haar bellen, schrijven of mailen. Ook sturen wij een au pairovereenkomst op, die u dient te ondertekenen en retour te sturen. Wij zullen de au pair op de hoogte stellen van uw interesse.

 5. Aanvraag vergunning

  Tot slot zet u, onder begeleiding van ons, een aanvraagprocedure in werking bij de gemeente, voor een tijdelijke verblijfsvergunning. Deze aanvraag duurt over het algemeen een paar maanden. Heeft u op dit moment een au pair, begin een volgende procedure dan ruimschoots van te voren. (min 6 mnd.) Zo volgen de au pairs elkaar mooi op.

  Wanneer u een au pair kiest uit Europa, bijvoorbeeld Polen, zijn de kosten lager en de wachttijden korter. U hoeft dan namelijk geen verblijfsvergunning aan te vragen. Hierdoor hoeft u ook geen leges te betalen aan de gemeente en kan de au pair sneller over komen.

Na aankomst van de au pair in Nederland.

 1. Melden

  Een au pair van buiten Europa moet zich bij de gemeente van het gastgezin melden.

 2. Evaluatie

  In de eerste drie maanden zullen met contact opnemen voor een evaluatie van de bemiddeling.

 3. Nieuwe aanvraag

  Wij zullen u op tijd herinneren voor het opstarten van een nieuwe procedure.

Regels en afspraken

De meerwaarde van een bemiddelingsbureau is onder andere helderheid. Au Pair Select doet er alles aan om duidelijkheid te scheppen aan beide kanten. Onder andere door een "au pair contract".

In dit contract worden er tussen het gastgezin en de au pair afspraken gemaakt. Basisafspraken die zeer verhelderend zullen zijn aan beide kanten. U kan hier denken aan opzegtermijnen, taakbeschrijvingen en de hoogte van het zakgeld. Het gastgezin en de au pair dienen dit contract te tekenen en zich hieraan te houden.

Au Pair Select begeleidt het gastgezin en de au pair, maar maakt geen deel uit van de overeenkomst. Au Pair Select is een bemiddelingsbureau, met als doel op zorgvuldige wijze een goede bemiddeling tot stand te laten komen. Wanneer echter toch problemen ontstaan tussen gastgezin en au pair kan Au Pair Select vrijblijvend en op aanvraag als bemiddelaar optreden.

Voor verdere informatie betreft regels, afspraken en aansprakelijkheid verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden. Deze kunt u vinden in de navigatiebalk van de website. Tijdens het intakegesprek, bij het gastgezin thuis, worden de algemene voorwaarden besproken. Zo bent u zeker op de hoogte en staat u niet voor verrassingen.

Heeft u vragen dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Ik wil een au pair

Top